Q 65Legende  Zeemavontuur van Bieler en zijn 'Q'   songteksten  mailtjes 


Beverpop   Bintangs

Deze pagina is samengesteld om te onderzoeken in hoeverre er gegevens zijn over deze band die z'n oorsprong heeft in de woelige jaren '60. Door deze gegevens aan te bieden op het internet kunnen ze van dienst zijn voor mede geïnteresseerden en door aanvullende gegevens uitgroeien tot een groter geheel. Heb je nog gegevens die deze pagina kunnen aanvullen dan gaarne een berichtje naar de samensteller.
Voor suggesties of vragen; Coen Niesten. c.niesten@tiscali.nl Bijgewerkt juli 2010Eenmaal heb ik de groep zien spelen beginjaren 70 in de Oude Schimmel in Castricum. Met m'n klasgenoten Hans van Velzen, Hans van der Himst en Gerrit Rutte heb ik daar meer Hollandse groepen kunnen bewonderen. De lp Revolution had ik toendertijd gekocht op aanraden van mijn klasgenoot Ton van Schagen. "Optredens" op TV kan ik me herinneren in Moef-gaga dacht ik.
Legende


Tekst afkomstig van een CD hoes.

Nederlandse Pretty Things.

De Haagse vijfmansformatie Q65 mag inmiddels beschouwd worden als een levende legende! Wim Bieler (zang), Frank Nuyens (gitaar, sax, fluit), Joop Roelofs (gitaar), Peter Vink (bas) en Jay Baar (drums) schreven in de zestiger jaren popgeschiedenis met ruige, blues-getinte rocknummers als ,,You're The Victor" (de revolutionaire debuutsingle), ,,The Life I Live", en ,,I Despise You". Qok de bij Phonogram verschenen elpees ,,Revolution" ('66) en ,,Revival" ('69) gingen gretig over de toonbank en maakten de band die door het provocerende gedrag van de leden en de ruige, primitieve muziek al snel de bijnaam ,,de Nederlandse Pretty Things" kreeg, tot een van de meest spraakmakende Nederbeat-formaties.
Q65 werd in maart 1965 opgericht door Joop Roelofs en Frank Nuyens. In Wim Bieler, Peter Vink en Jay Baar vonden zij respectievelijk een goede zanger, bassist en drummer, en werd er druk gerepeteerd op de woonboot van de ouders van Jay in Den Haag.

Juuls

,,Het eersie Q-optreden vond plaats op 16 augustus van dat jaar in societeit Juuls in Poeldijk", herinnert bassist Peter Vink zich. ,,We speelden voor consumptiebonnen en tijdens de eerste set was een deel van het publiek nog gewoon aan het bilarten. Optreden was in die tijd meer een cuhureel dan een rock'n'roll gebeuren."
Toch wist de Q juist door die optredens, waar de vonken vanaf spatten, de interesse van Phonogram te wekken, en werd de band uitgenodigd voor een proefopname in de studio onder leiding van producer Peter Koelewijn. ,,Het was eigenlijk een auditie", vertelt Peter. ,,We stonden daar allemaal in ons nette pak, want dat hoorde toch alsje een plaat ging opnemen, en speelden ,,You're The Victor" live in. Het rammelde aan alle kanten en klonk zeer ongepolijst. Luister maar naar de koortjes, dat is net Tsjernobyl, maar dan op muziekgebied". Opvallend was verder het karakteristieke ,,Haagse" Engels van Wim Bieler, dat mede zou uitgroeien tot een van de handelsmerken van de groep. De auditie-opname werd op single uitgebracht en bereikte eind 1965 de elfde plaats van de top-40.

Hans van Hemert

In 1966 pakt de Q de zaken veel serieuzer aan. ,,Voor de produktie van de tweede single 'The Life I Live' hebben we een vooruitstrevende jongen uit het magazijn getrommeld", aldus Peter, ,,een zekere Hans van Hemert. Zijn ideee'n strookten nu eenmaal meer met de onze dan die van 'de Koel"'. ,,The Life I Live" werd met een enorme stunt gelanceerd. In een rubberboot staken de groepsleden de Noordzee over, maakten een tocht over The Thames om de volgende dag als zijnde commando's op D-Day, opgewacht door 30.000 belangstellenden, weer aan te meren op het Scheveningse strand. Peter Vink over de barre tocht: ,,Dat doen we even, dachten we aanvankelijk, maar het viel bij lange na niet mee. Halverwege stak er een enorme storm op en heeft de volgboot ons een stuk moeten slepen. Maar het was het wel waard. Na aankomst hebben we op de Pier een concert gegeven. Een dag later traden we op in de Vuist van Willem Duys, en twee weken daarna stond de plaat in de top-5. Toen was ons kostje gekocht."

Revolution

Met twee hits op zak was het tijd voor een elpee; onder leiding van Hans van Hemert werd in '66 ,,Revolution" opgenomen, en de plaat bevatte o.a. nummers van Otis Redding, Willie Dixon en Allen Toussaint.
,,Spontaniteit" stond bij ons hoog in het vaandel", aldus Vink. ,,We onderscheidden ons van andere bands door steeds naar nieuwe dingen te zoeken. Zo waren wij een van de eerste bands in Nederland die een nummer van dertien minuten opnamen (,,Bring It On Home"), maar we waren beslist geen supermuzikanten. We maakten veelvuldig gebruik van sessie-muzikanten om het niveau op te krikken. Humor speelde ook een grote rol. Nadat we ,,Jungen komm bald wieder" van Freddie Quinn hadden gehoord, hebben we ,,Ann", ofte wel Annie, geschreven. Annie is de moeder van Jay en tevens de naam van de woonboot waar we repeteerden. Een geintje, een leuke b-kant vonden wij. Voor een ruige heavy band als de Q was het puur verraad geweest om zo'n zoetgevooisd nummer op single uit te brengen. Discjockey's en platenmensen dachten daar anders over, maar wij hebben onze poot stijf gehouden en ,,I Despise You" op de a-kant gezet."

Revival

Als ,,World Of Birds" de top-l0 bereikt en ,,Revolution" (verschillende malen opnieuw uitgebracht), goud wordt, stopt de Q tijdelijk in '68 wanneer zanger Wim Bieler onder de wapenen moet. 1 april 1969 staat de band echter weer in de studio voor de opnamen van de tweede elpee ,,Revival". Drummer Jay Baar is inmiddels vervangen door Beer Klaasse van Groep 1850. Voordat de Q in 1974 officieel uiteenvalt verschijnt er nog een ,,Greatest Hits"-lp en twee Negram-lp's ,,Afghanistan" en ,,We're Gonna Make It". De groepsieden formeren dan andere bands maar op 13 juni 1980 komt de Q toch weer in de originele bezetting (niet met Jay Baar maar met Beer Klaasse - met dank aan Gerard Diemont) bij elkaar tijdens de Haagse Beatnacht. Het bloed kroop waar het niet gaan kon. Peter: ,,De Q had voortdurend ruzie met elkaar, dat kwam ook door de harde, grote-stadsmentaliteit. Maar dat weerhield ons er niet van om op de buhne toch goed te presteren".

1988

Hoezeer de muziek van de Q nu nog leeft blijkt uit het feit dat er met name in de VS hoge bedragen voor niet meer te leveren singles worden geboden, en dat Amerikaanse (Tell Tale Hearts) en Engelse bands (The Thanes) nummers van Q65 op bun repertoire hebben staan. Ook de Q zelf treedt heden ten dage nog op. Zanger Wim Bieler en gitarist Joop Roelofs zijn, bijgestaan door drie nieuwe leden, anno 1988 nog regelmatig actief op de vaderlandse concertpodia! (Inmiddels is Wim Bieler overleden)The life I live (W. Bieler/J. Baar/F. Nuyens/A.J. Roelofs/P. Vink) 3:19
I got nightmares (P. Vink/J. Bieler/J.W. Baar/A.J. Roelofs) 2:26
Just who's in sight (F. Nuyens/J.W. Baar/J. Bieler) 3:08
Mr. Pitiful (0. Redding/S. Cropper) 2:19
I'm a man (E. Mc.Daniel) 4:36
Middle-age talk (F. Nuyens/J.W. Baar/J. Bieler) 2:28
Summer thoughts in a field of weed (F. Nuyens/J.W. Baar/W. Bieler) 2:24
Down in the bottom (W. Dixon) 1:41
Get out of my life, woman (Allen Toussaint) 2:26
Spoonful (W. Dixon) 3:28
Sour wine (F. Nuyens/J.W. Baar/J. Bieler) 2:55
Bring it on home (W. Dixon) 13:44
World of birds (F. Nuyens/J. Bieler/J. Baar) 3:26
I despise you (F. Nuyens/W. Bieler/J. Baar) 2:24
Ann ((F. Nuyen/W. Bieler/J. Baar) 2:48
You're the victor (F. Nuyens/W. Bieler/J.W. Baar) 2:25
From above (W. Bieler/F. Nuyens/J. Baar) 2:34
Where is the key (J. Roelofs/W. Bieler/F. Nuyens/J. Baar) 2:20

Aanrader; CD van Phonogram, "Revolution", met 6 bonustracks (van de elpee ,,Revival") .
(DECCA 834 483-2).
Bovenstaande tekst is afkomstig van het hoesje van deze cd.


Zeemavontuur van Bieler en zijn 'Q'Door Danny Verbaan.

Op de Theems ging het allemaal nog van een leien dakje. De leden van de Haagse band Q65 schoten in een stoer en snel rubber speedbootje over het water en zagen het avontuur dat hen te wachten stond met vertrouwen tegemoet. Met het vaartuigje zouden ze in juni 1966 de oversteek maken naar Nederland, om in Scheveningen de nieuwe single 'The life I live' ten doop te houden. Een spectaculair plan, maar eenmaal op volle zee sloeg de twijfel toe. "Al na een halfuur kregen we zolets van: waar zijn we aan begonnen", herinnert zich de toenmalige Q65-gitarist Frank Nuijens. "We waren ziek, nat en hongerig. Het was ook zeer oncomfortabel allemaal. Pissen kon bijvoorbeeld nog wel over de rand. Hoewel, door de golven viel ook dat niet mee. Maar voor de stoelgang was dat toch wat moeilijker". Door over te stappen op de volgboot, de verbouwde torpedobootjager De Zilvermeeuw, wisten de Hagenaars op zondag 5 juni toch nog heelhuids Scheveningen te bereiken. Ze hadden er meteen een mooie anekdote bij. [Dit verhaal kwam nog ter sprake in deze krant, toen het droeve bericht bekend werd gemaakt dat de haast legendarische zanger Wim Bieler aan een hartaanval was bezweken. Hij is 53 jaar geworden.

Popstad
In de tijd dat Den Haag nog popstad nummer één was, had Q65 ('de juiste uitspraak is Kjoe Sikstie Faiv', aldus een persbericht van bijna vijfendertig jaar geleden) de reputatie een van de allerwildste bands van de residentie te zijn. Het was het,gevolg van zowel de ruige combinatie van blues en rock als Bielers onbesuisde manier van optreden. Niet alle jongeren konden dit overigens waarderen. Twee meisjes uit de Smitstraat noemden de leden 'schreeuwende showjongetjes'. 'Ze beweren dat ze geen Pretty Things nadoen', schreven ze in 1966 aan de krant. 'Nou, wij kunnen jullie wel vertellen, het is puur een walgelijke nabootsing van deze Engelse jongens'. Bieler, Nuijens, sologitarist Joop Roelofs, basgitarist Peter Vink en drummer Jay Baar (overleden in 1990) zullen er hard om hebben moeten lachen. Ze zaten nergens mee en wilden dan ook meteen meewerken toen hun platenmaatschappij voorstelde om, als promotiestunt, de boottocht te maken.

Beatclub
Voor zover Nuijens weet, stelde de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij het rubberbootje beschikbaar. Vanuit Muiden ging de formatie eerst met De Zilvermeeuw naar Londen. Er zou worden opgetreden in de hippe beatclub The Tiles, maar de politie stak daar een stokje voor: niemand had eraan gedacht dat wel eerst een werkvergunning moest worden geregeld. Jammer, want als je thuis kon vertellen dat je in Engeland had gespeeld, dan was dat goed voor het imago. Maar ook zonder het concert werd volop de kranten gehaald. Vooral doordat de Q net buiten Londen nog even besloot aan te meren bij de piratenzender Radio City. "Het waren van die ijzeren containers op hele hoge palen", aldus Nuijens. In 1987 vertelde Bieler in een interview hoe ledereen vervolgens 'met een vreselijk eng touwladdertje' naar boven klauterde. Na een vlot praatje met een Engelse dj die bovendien meteen de nieuwe plaat draaide, keerde de groep tevreden terug naar het bootje. Het duurde niet lang voordat de zee was bereikt en de opvarenden wit wegtrokken van ellende. "Nee, zeebenen hadden we niet", vertelt Nuijens. "Alleen Jay Baar was aan water gewend, want die woonde op een woonboot".

Verrekijkers
De wind, gierde en het scheepje rolde alle kanten op. "Toen dacht de platenmaatschappij: straks gaan die jongens onder de golven, nog voordat de single uit is", zei Bieler in het al genoemde interview. "Ze hebben ons toen op het volgschip gehaald. We lagen voor pampus op dat dek". De Hagenaars koersten naar Zeebrugge, sliepen aan boord en pakten de volgende dag vol goede moed de draad weer op. Volgens Nuijens stapten ze ter hoogte van de Zeeuwse eilanden of misschien lets verder' weer op het bootje. Ineens ontwaarden ze een raadselachtig zwarte strook aan de kust Niemand wist wat dat was. Totdat de verrekijkers erbij werden genomen. Die donkere plek bleek Scheveningen, met een immense schare fans te zim.

Kleddernat
Eenmaal bij de Pier - 'daar zijn we nog bijna tegenaan gekwakt' - ontvingen de toeschouwers de muzikanten als helden. Uitgeput en kleddernat kropen ze aan land. 'Tussen de badstoelen speelden zich hartverscheurende tonelen af', meldde de Haagsche Courant. Het publiek rekende meteen op een optreden, maar moest nog' even wachten: een vertegenwoordiger van de' platenmaatschappij loodste de avontuners eerst naar een hokje op het Piratenelland 'waar men zich met warm stromend water het zout van de huid wiste'. "Achteraf gezien was het gekkenwerk", zei Bieler vele jaren later. "Maar ja, je bent achttien. Een stunt, weet je wel. Doen gewoon, niet bij nadenken". De uitgeputte Q65, gaf toch nog een concert op de Pier.Het optreden van de band na het hachelijke zee avontuur.


songtekstenLyrics # PLEASE NOTE #
#This file is the author's own work and represents their interpretation of the #song#.
 You may only use this file for private study, scholarship, or research.

You're The Victor (Nuyens/Bieler/Baar) 
I don't want you 'cause your legs are too slender but you're the girl
That's left you here tonight, yeah here tonight
I find myself like an offender that's stuck on me
Not on your mind, not on your mind

You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight
You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight

You bore me stiff for you cannot pacify, pacify
I wish I could get rid of you 'cause you're poisoning my mind, my mind

You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight
You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight

It's like flogging a dead horse with you 'cause you have as much
Experience as a child, as a child
So this it was thus true, I'm going
I'm leaving here tonight, yeah here tonight

You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight
You're the victor, you're the victor
Well here tonight, yeah here tonight


The Life I Life (Bieler/Nuyens/Baar/Roelofs/Vink)
Sittin' in my chair and thinkin'
thinkin' of the crowd I'm in with
thinkin' of the music I make
and all the things I don't wanna give
well, I take everything I want
the girls are fighting for me
but everytime that I take wone
they're indisposed, poor old me!

well, this is my life of sadness (refrain)
this is the life I live
this is my life of gladness
this is the life I live

last week I went to the graveyard
my dog was killed by car
feel the pain, the pain is started
He's dead, but friends, we still are
sunday we played in a dancing
the public was very down
but it didn't bore us a thing
'cos we smoked ourselves a kick

well this is .......... (refrain)

I had a girl and I loved her
she knows, she knows I still do
but she married with a rich man
but the things she wants, he can't do
once we were on Joops wedding
we smoked en drink all nicht
at twelve we were thrown out
'cos the house was changed into a crowd

well this..............(refrain)


I Despise You (Bieler/Nuyens/Baar) 
You mean nothing but trouble baby, beat it
You mean nothing but trouble baby, beat it
If you think that you're still my friend
You are wrong, don't you understand
We can't go on like this, love was just a game now
You deceived me like a child so stupid
You deceived me like a child so stupid
I never believed you're a duchess
'Cause you cannot lie when you ought to
But I loved you so, everything was different

I despise you, I despise you
You tumbled all back down
I despise you, I despise you
The queen without a crown

I despise you, I despise you
You tumbled all back down
I despise you, I despise you
The queen without a crown 


Ann (Nuyens/Bieler/Baar) 
Ann, I will love you
When I know that I can
Ann, I will love you
When you know what I am

You think that you love me
But you don't know me yet
Perhaps I'm not what I'll be
You think that you love me
But I don't think it's that
You have to learn to live with me

Ann, I will try it
But I think that I can't
Ann, I will try it
But you won't understand

You think that you love me
But you don't know me yet
Perhaps I'm not what I'll be
You think that you love me
But I don't think it's that
You have to learn to live with me 


World of Birds (Nuyens/Bieler/Baar) 
Tired of love and tired of bread
She gave up her extant world
Moved from place to place and there
She came in to the world of birds

She discovered that there where
Other things inside her brains
At one day the police came in
Went to a jail for girls
After months she was released
Hurried back to the world of birds

Getting stoned and loving girls
Are her only things to do
There she was now drafting girls
Lonely in her world of birds

Getting stoned and loving girls
Lonely in her world of birds
Her world of birds, her world of birds
Ooh birds 


Feel Her Still (Baar/Bieler/Nuyens/Roelofs/Vink) 
went to the party at Jay's place
where the smoke stroked in my face
I could hardly embrace 'till I felt the hand to my chest
i'd swallowd many love-drink
After a while I could not take her love
give me a thrill and I feel ya'
feel her still - feel her still 
who was that girl, wat was her name
only the last one was to blame
she's not the same
Frank's Blues (Nuyens/Bieler)
take the train to New Orleans
hope that nobody will see me
I don't have no time to speak
take the tears of my face
it's so unfair that she left me
I desire for her love and grace
don't try to find me, wanna be alone 
no one seems to care about me
........ take the time to get myself free
it's so hard to get some love
when I found it just can't stop must do
to think that's not eneugh
don't try to ......................
sometimes I go to far
the only thing what I'm thinking of
is sittin' in the next whiskeybar 
I don't know what to do
'cause every time I see the truth
it's the same that I already knew 
don't try to ........................ 


Dutch Mills (Bieler/Roelofs)
there's not a single day that I don't think of you
it makes my life so mutch more true
from morning till night I share my life with you 
you give me a feeling that's what I need, and o so true
sittin´ in my garden listning to the birds I see
realising that not everyone can be free 
don't make everything so hard on yourself
you will only get one change so take it my friend
oh sensimilla you taste so good
oh sensimilla I've found what I should and that' what everybody must do
army against army shooting each other down
the world is not so good as it must be
and the world leaders playing there games so mean
trying to get us believe what they say is good for you
oh sensimilla ...........................................................
maybe it's better to be the one you are
don't let anyone seduce you of something you will regret
oh sensimilla............................................................


Fighting Is Easy ( Bieler/Roelofs)
when you tell me that you don't love anymore one 
I tell you babe you better go
but realize that love is not like a rainbow
you know love is a thing that must grow
fighting is easy why did you tell me that you are leavin'
listen babe first you have to know that I really love you
I promise you girl that I will change my live when you tell me that you love me
come on let us dance and let us sing just the whole night
and let's talk about love in the moonlight
maybe there comes a time that you will see
that I really try to do my best
I hope that you never forget the first day that you saw me
from that moment you were drivin' me mad
fighting is easy ....................................................... 


Night (Bieler/Nuyens) 
one morning I wake up and cried
of something what I always knew 
our love is gone and there's nothing left 
can't forget all the hurt and tears
you said that I've killed your deepest feelings
that's just what I don't understand
I treid to do all I could
to make our freindschip understood
now I'm on my own
realize that I've got no home
make's no differents where I go
won't forget it, that's something I'll forever know 
love is pain love still remains
and some day I will find it again 
now I'm on my own ......................... Sour Wine (Nuyens/Baar/Bieler) 
waving hands is what I see 
you mean too much for me 
o, I am sorry that I've gone
but that's already done 

did not want, to go away 
but I had too do, I could not stay
everytime I think of you
it was the best thing I got do 

I set you free at that time
but now I taste the relish of sour wine 

starring at the loneley avenue 
starring and thinking, thinking of you 
you married whith a man 
who can't love you like I can 

I set you free at that time 
but now I taste the relish of sour wine 

I Got Nightmares (Bieler/Baar/Roelofs/Vink)
I got nightmares al the time
'Bout a girl who ain't too fine
Being in love with that girl is worse
Knocks me on the head at first

(maniacal laughter)

Then she splits my mind in two
Kiss my lips and beats my too
My head does hurt, my eyes do ring
Like a shingle (?? - not sure? wishes branch
I feel the weight of thousand stones
With this stick she breaks my bones

(moaning)

She lift me up so very high
She is a drug I don't deny
She'll let me go right to the floor
The I wake up with a shock for her


Spoonful (W.Dixon)
It could be a spoonful of diamonds
Could be a spoonful of gold
Just a little spoon of your precious love
Satisfies my soul
Men lies about it
Some of them cries about it
Some of them dies about it
Ev'rything fights about a spoonful
That spoon, that spoon, that spoonful

It could be a spoonful of coffee
Could be a spoonful of tea
But just a little spoon of your precious love
Is good enough for me
Men lies about it
Some of them cries about it
Some of them dies about it
Ev'rything fights about a spoonful
That spoon, that spoon, that spoonful

It could be a spoonful of water
Saved from the desert sand
But one spoon of them forty fives
Saved you from another man
Men lies about it
Some of them cries about it
Some of them dies about it
Ev'rything fights about a spoonful
That spoon, that spoon, that spoonful 


I'm a Man (E.Mc.Daniel)
I was a little boy
Age of five
Got somethin' in my pocket
Keep a lot o'folks alive
Yes I'm a man
I spell it M-A-N man man

All you pretty women
You stand in line
I can make love to you baby
In an hour's time
Yes I'm a man
Ooh I spell it M-A-N man man 


Mr. Pitiful (O.Redding/S.Cropper)
Call me mister pitiful
Baby that's my name now
Call me mister pitiful
That's how I got my fame
But people just don't understand
What makes a man feel so blue
They call me mister pitiful
'Cause I lost someone just like you

They call me mister pitiful
This everybody knows now
They call me mister pitiful
Most every place I go
But nobody seems to understand
How can a man sing such a sad song ooh
When he lost everything
When he lost everything he had

How can I explain to you
When somebody has been so very blue
How can I tel you 'bout my past
And all the things won't end mailtjes


onderwerp; Q65 Dutch Windmills datum; 22 dec 2016 Hallo Coen, Ik kom net van jouw site over Q65. Heel fijn dat die er is. Om allerlei redenen ben ik al een tijdje op zoek naar het nummer Dutch Windmills van Q65. Hij staat niet op spotify of in youtube. Via google kan ik alleen de tekst ervan achterhalen, maar ja die stond ook al op jouw site. Ook via de site van Q65.org kwam ik niet verder. Ik zou willen weten uit welk jaar dat nummer stamt. Weet jij dat? Op welke LP (behalve de come back CD Trinity; maar volgens mij moet het nummer veel ouder zijn.) En kan ik het nummer nog ergens vandaan downloaden? Hartelijke groet, Marko Otten
INMIDDELS IS BEKEND DAT HARRY DUIMEL IS OVERLEDEN. onderwerp; Wim Bieler datum; donderdag 5 januari 2006 Dag Coen, Die oom heet Harry (Harrie?) Duimel; zijn moeder, de oma van Wim dus, was eerst getrouwd met een meneer Duimel, voor zover ik kan reconstrueren, maar ik kende haar als oma Litjes (Litjens?) en ze was toen getrouwd met meneer (opa) Litje(n)s. Ze woonden op de Tuinstraat en zoon Harry was eerst pastoor, maar is later uitgetreden en getrouwd. Hij heeft ook nog kinderen gekregen! Ik weet niet waar hij pastoor was, in welke plaats of kerk, maar mijn tante denkt te weten dat de genoemde Harry naar Duitsland is verhuisd en misschien later weer naar Nederland is gekomen. Met vr.gr. van Anneke Anneke, Ik weet echt niet of ik je helpen kan maar heette die oom Harry ook Bieler van z'n achternaam? En die woonde ook in Nijmegen? gr., Coen onderwerp; Wim Bieler datum; woensdag 4 januari 2006 Goedenavond, Met belangstelling heb ik uw verhaal over Q65 gelezen - een band uit "mijn" tijd, de sixties! Ik ben op zoek naar familie van Wim Bieler; ik kende zijn grootmoeder in Nijmegen en ben op zoek naar een zoon van haar, die dus een oom van Wim moet zijn, voor een voormalige overbuur- vrouw van die oma. Die overbuurvrouw is mijn tante van 92, die de genoemde oom, Harry geheten, zo graag nog een keer zou zien. Kunt u mij op de een of andere manier helpen, al is het maar een richting op sturen? Met vr.gr. Anneke van Veen.
Subject: Re: Q65 Sent: Sunday, July 31, 2005 Hans, Hier eindelijk het antwoord. De single met het nummer AT 10 230 heb ik digitaal opgenomen. Ik kwam op ongeveer 3:18 min. Deze Decca single is made in Holland en op de achterkant van de hoes staat reklame voor Bouwdewijn de Groot. Mag toch wel aannemen dat dit de Hollandse uitgave is. gr., Coen Niesten Onderwerp: Q65. Datum: zaterdag 16 april 2005 Hallo Coen, In 1966 heeft Q65 in de Top 40 gestaan met het nummer "The Life I live". Er zijn echter 2 versies van dat nummer in omloop, nl een korte en lange versie. De korte duurt ongeveer 2.19 min. en de lange ongeveer 3.19 min. De single is in Nederland uitgebracht op het Decca label, nummer 10 210. Mijn vraag, de single-versie met bovenvermeld labelnummer, is dat nu de korte of de lange versie? Gr., Hans van Orden.Dank aan Henk van Vliet. Ondanks zorgvuldigheid bij het samenstellen kan deze pagina onjuistheden bevatten. Heeft U nog gegevens die deze pagina kunnen aanvullen gaarne een berichtje naar de samensteller. Voor suggesties; Coen Niesten. c.niesten@tiscali.nl

Terug naar de Homepage

Terug naar boven.